divendres, 13 de desembre del 2013

4. Com sóc!


5 de Novembre.

"No m'agrado gens a mi mateixa. Per començar, estic massa grassa (com sempre!) I mai no he aconseguit fer règim. És clar que a casa no m'ajuden, però la conversa que vaig tindre l'altre dia amb l'Oriol m'ha demostrat que m'hi repenjo massa..."




Quin concepte té Raquel d'ella mateixa? Raona-ho i trau frases del text que ho justifiquen.
Quins propòsits concrets s'ha ficat Raquel per a dur a terme des d'ara endavant?
Eres d'aquells que duen a terme el que es proposen o no tens voluntat per a fer allò que vols?

49 comentaris:

  1. 1) Raquel no s'agrada físicament i pensa que no te voluntat per a fer les coses, es troba massa grassa, curta, amb molts granetes, li agradaría cuidarse mes el seu fisic i corregir les coses males que te. "Estic massa grassa", "Perquè no tinc voluntat", "Sóc un desastre. Tinc massa cul, i faig panxa, i tinc el cos massa curt" "No m'agrado gens".

    2) S'ha proposat fer règim , fer gimnàstica i no es tocará els granetes ni se mossegará les ungles. També tindra l'habitació ordenada i cambiara la seua lletra.

    3) Normalment el que em proposo ho faig, i tinc voluntat, encara que de vegades em costa una mica, depen de que

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bé Thaïs, fixa't: té (del verb tindre), granets, cuidar-se, tindrà, cambiarà.

      Elimina
  2. 1) Raquel té el pensament que esta massa grassa, que no té força de voluntat, per qué sempre termina fent lo contrari a lo que se proposa. Excepte en mates el curs l'en vaig bastant bé, ella pensa que es un desastre.
    2) Els proposits de Raquel son: Fer régim perqué cree que esta molt grossa i vol tenir el cos com l'Oriana, fará gimnàstica i no tocará els granets ni se mosegará les ungles, també vol tenir l'habitaçió mes ordenada i vol cambiar la lletra i tot.
    3) No, soc una xiqueta molt deçidida i sempre faig el que me propose i també les meues obligacions aunque a vegades no m'agraden molt.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bé, Janira, però fixa't: està, perquè, acaba fent, el curs li va, la "a" sempre té l'accent obert " ` ",
      habitació, decidida, encara que

      Elimina
  3. 1) No s'agrada a si mateixa i es veu grossa , jo crec que no es valora a si mateixa i no li agrada gens de si mateixa ni la lletra ni gens i no tinc forga de voluntat:

    - Per començar , estic massa grossa (com sempre !)"
    - Perquè no tinc voluntat"

    2) S'ha proposat fer gimnastica, tenir l'habitació mes ordenada y i va a canviar la lletra perquè es que la lletra seua és horrible.

    3)Jo sóc dels quals es proposen alguna cosa ho fa i tinc molta força de voluntat, quan em propose o em faig una promesa a la meua mateix la complisc amb totes les possibilitats que puga.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bé Richard, però fixa't: no té força de voluntat, jo sóc dels que es proposen alguna cosa i ho fan, una promesa a mi mateix,

      Elimina
  4. 1) Raquel té el concepte de que no s'agrada gens a ella mateixa. perqué res de lo que es propon o fá.

    2) Raquel s'ha ficat els proposits de fer gimnàstica tots els dies per aprimarse perqué esta molt grossa, no menjar-se les ungles i deixarse-les llargues, estudiar cada día per a estar al día en els estudis, sobretot en matemàtiques perqué va fatal, tambe vol cambiar de lletra, vol tindre l'habitació mes ordenada que la que té i vol deixar-se de explotar-se els granets que l'eixen perqué se l'infeccten moltissim.

    3) Jo sempre que me propose algo o intente fer, per ejemple, quan em fique en el proposit de fer esport per a estar mes prim o faig, lo que passa es que quan duc un temps (com a molt 2 mesos) o deixe perque em canse, i despres cuan torna a passar el temps torne a escomençar un altra volta.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bé Adrià, però fixa't més: perquè, res del que es proposa, aprimar-se, ho intente, més, quan

      Elimina
  5. 1: Raquel no te confiança en ella mateixa . Ella es veu molt grossa
    - perque no tinc voluntat
    - per començar estic massa grassa ( com sempre)
    2 : sha proposat possarse al dia en matematiques , deixar de mossegarse les ungles i possarse les llentilles
    3:jo si que duc a terme tot el que me propose pero moltes vegades se queda a mitges les coses que me propose
    pero algunes vegades acabe tot el que me proposat.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Marcos, intenta fer un poc més. Fixa't: en començament de frase s'escriu amb maiúscula. posar-se, mossegar-se, m'he proposat

      Elimina
  6. 1)Raquel té l' autoestima molt baixa , perquè únicament es diú coses males d'ella mateixa. Per exemple: que té molt de cul

    Raquel pensa d'ella mateixa que esta massa grassa , que mai a conseguit fer règim, pensa que es un desastre,
    que te massa cul, que fa panxa , que te el cos massa curt itampoco li agrada tendre granets.

    2)Els proposits que sa ficat que fara règim , faré la gimnàstica i no se tocara el granets.

    3)Yo tinc força de voluntat quan es algo que me interesa

    ResponElimina
    Respostes
    1. Mario, fixa't més: està, ha aconseguit, és, s'ha ficat, jo

      Elimina
  7. "Raquel te una imatge della molt negativa , diu que no et te forsa de voluntat ,per ixemple que no és contínua en les coses que és proposa com anar a gimnàstica, diu que esta grosa i que te granets , no pot deixar-se de mengar els ungles , sa propasat proposits com anar a gimnàstica no mosegarse els ungles i no tocar-se els granets . Soc un xiquet que et forsa de voluntat si veig que els cuses són importants i de veritat els coses valen la pena , intente conseguir el proposat i treballe dur"

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs a veure si treballes un poquet més aquí, que et jugues molt, eh noi!!

      Fixa't: d'ella, té (de tindre), exemple, constant, està, les ungles, s'ha proposat

      Elimina
  8. Raquel te una pensament molt mala d'ella mateixa , perque ella esta masa grosa y ella vol possarse a règim , el fa el primerts 2-3 dies pero al final pasa de tot y ya no la fa y tampoc te la ajuda de la seua familia.
    Raquel te el propòsit de mes endavant de possarse mer prima mes endavan y parecerse a Oriana.
    Yo moltes vegades he pensat en tirar la tovallola, pero per a que tirarla si pots luchar per lo que vols tirarla si pots culplir els teus somnis y estar con tu vols y estar agust amb el teu cos , sobre tot se felis sigues com sigues , feo o guapo , prim o gros tot el mon es persona y pot viure .

    ResponElimina
    Respostes
    1. Manuel, has de centrar-te i respondre ajustant-te al que es pregunta.
      Fixa't: està, i, ja, té (de tindre), lluitar, a gust, sigues feliç,

      Elimina
  9. 1)Raquel pensa que esta molt grossa i que te que fer règim, i que te que cambiar la seua actitud respecte a les matemàtiques i lo que es proposa. "Pero em llevo massa tard perque no tinc foeça de voluntat"
    2)A partir de dema fara règim, faré la gimnastica i no vol tocarse els granets ni vol mossegarse les ungles. tambe vol tenir l'habitació més ordenada i vol cambiar la lletra.
    3)Ten molta força de voluntat i sempre faig el que me proposet, siga donde siga i com siga, mai me he retirat del meu proposit i mai lo fare, espere que aquest any vaig molt be amb les estudis lla que me proposat aprobaro tot i ademes les meus obligacions.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Dani, fixa't: està, ha de fer, ha de canviar, tocar-se, tinc, em propose, ja que

      Elimina
  10. 1) Raquel pensa que no té força de voluntat ni autoestima . Pensa que en la vida va a poder aprimar i el seu cos no li agrada gens :

    " Per a començar,estic massa grassa ( com sempre ) "
    " Mai no he aconseguit fer regim "
    " Perque no tinc voluntat "
    " Soc un desastre "
    " Tinc massa cul "


    2) Se habia proposat fer gimnàstica ,estudiar ,no mossegar-se les ungles,cuidar-se mes el fisic ,estudiar les mats a fons ,tenir la habitacion ordenada tots els dies,canviar la seua lletra .

    3) Jo em propose les coses que vull fer , i als 3 dies, ja no complisc quasi gens del que m'he proposat fer .

    Quan vull fer una dieta, solament em dura 2 dies fer-ho bé .
    Amb els estudis, em passa igual.

    Sandra Fornas

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bé Sandra, però procura que no et passi en els estudis, que aquest any deuria ser el definitiu.

      Elimina
  11. 1) Raquel diu que esta massa grassa, que no fa gimnástica, se mossega les ungles y s'esplota les granet abans de que li isquen i que va massa mal en mates.
    Diu Raquel que es un desastre, que té massa cul, fa panxa i té el cos massa curt. Pertant no s'agrada a ella mateixa,no esta contenta amb ella mateixa.

    2) Raquel s'ha proposat fer gimnástica, no tocar-se els granets ni mosegar-se les ungles, fará règim, vol tenir l'habitació més ordenada i cambiar la seua lletra.

    3) Yo sí m'he propossat fer règim, pero cuan el vaig a fer no tinc força de voluntat per a seguir-lo ni acabar el que m'he propossat.

    ResponElimina
  12. Raquel no s'agrada a si mateixa, perquè diu que està massa grossa, i no té voluntat per a fer régim, i en la seua casa no l'ialluden. Diu que es un desastre.
    Raquel al veure que passa el temps I no fa régim, s'ha proposat fer régim, fer gimnástica i posar-se al dia en mates.
    Jo no tot el que me propose ho cumplics, tinc prohibit beure cocacola i no puc deixar de beure.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Fixa't, Marcos: no l'ajuden, és.
      Intenta escriure un poc més.

      Elimina
  13. 1)Es massa grassa, no s'agrada a ella mateixa, no fa nada de exercici ni regim.

    Per a començar raquel aquesta xiqueta no s'agrada a ella mateixa perquè es troba grossa, va intentar fer regim pero no ho va aconseguir perquèno tenia força de voluntat.
    També estudía perquè va un poquet fluixa en les asignatures menys en matés que li va bé. Raquel es descriu con un desastre, que té massa cul i panxa i que té el cos massa curt.
    Quan véu un cos tan llar diu ¡Quina sor que té!
    De vegades raquel pensa que estaria millor en un internat molt dur, perquè açí l'obligariem a fer les coses que no té ella ganes de fer per falta de voluntat.
    2) Al final de tot raquel decideix posar-se les piles i va a fer el régim i el que la gimnasta li va a dir de fer els exercicis també fara, la habitació la tendrá més ordenada etc..... .
    voll canviar la lletra i tot
    3) Soc un xaval que quan vol proporsarse algo se el proposat perqué voll fer-lo amb tota la força de voluntat que tinga.Si algo te agrada té costa de conseguir-lo.

    ResponElimina
  14. Sí que tens força de voluntat, Manolo. Mira aquestes paraules i procura escriure-les bé la pròxima vegada: llarg, sort, proposar-se, s'ho proposa, fer-ho, t'agrada, conseguir-ho.
    Recorda que els noms propis s'escriuen amb maiúscula sempre.

    ResponElimina
  15. 1) Raquel diu que esta massa grossa, que no fa gimnàstica, es mossega les ungles i s'explota els granets abans de que li eixen i que va mal en matemàtiques.
    Raquel diu que es un desastre, que té massa cul, té panxa i té el cos massa curt. No s'agrada a si mateixa,no esta contenta amb ella mateixa.

    2) Raquel s'ha proposat fer gimnàstica, no tocar-se els granets ni mossegar-se les ungles, farà règim, vol tindre l'habitació més ordenada i millorar la seua lletra.

    3) Jo sempre que em propose alguna coseta l'aconseguisc.

    ResponElimina
  16. 1) Diu Raquel que esta massa grossa, que no fa exercici, es mossega les ungles i s'explota les granet abans de que li eixen i que va massa mal en mates.
    Diu Raquel que es un desastre, que té massa cul, fa panxa i té el cos massa curt. No s'agrada a ella mateixa,no esta contenta amb el seu físic.

    2) Raquel s'ha proposat fer gimnàstica, no tocar-se els granets ni mossegar-se les ungles, farà règim, vol tenir l'habitació més ordenada i millorar la seua lletra.

    3) Jo sempre aconseguisc tot el que vull.

    ResponElimina
  17. 1- Raquel no s'agrada a si mateixa, perquè diu que està massa grossa, i no té voluntat per a fer régim, i en la seua casa no l'ajuden.
    Diu Raquel que es un desastre, que té massa cul, fa panxa i té el cos massa curt, no s'agrada a ella mateixa

    2- Raquel s'ha proposat fer gimnástica, no tocar-se els granets ni mosegar-se les ungles, farà règim, vol tenir l'habitació més ordenada i millorar la seua lletra.

    3- Jo no tot el que me propose ho cumplics, tinc prohibit beure cocacola i no puc deixar de beure.

    ResponElimina
  18. 1. Diu que esta massa grossa, no fa exercici, es mossega les ungles i s'explota els granet abans de que li eixen i que va massa mal en mates.
    Es un desastre, té massa cul, té panxa i té el cos massa curt. No s'agrada a ella mateixa,no esta contenta amb si mateixa
    2. S'ha proposat fer gimnàstica, no tocar-se els granets ni mossegar-se les ungles, vol fer règim, tindre l'habitació més ordenada i millorar la seua lletra.
    3. Sempre em pose proposits i normalment acabe aconseguint el que vull.

    ResponElimina
  19. 1-Que no s'agrada a si mateixa, que és grassa,és un desastre, te massa cul, el cos massa curt. No s'agrada a si mateixa.
    2-La gimnàstica, estudiar cada dia, no mossegar-se les ungles, cuidar més el físic, no tocar se els granets, l'habitació més ordenada.
    3-Depén del que siga hi ha coses que sí que faig quan me les propose i coses que no.

    ResponElimina
    Respostes
    1. No es tracta de fer un text telegràfic.Les preguntes són una oportunitat per a què tu pugues expressar-te a partir del que has llegit.
      Les cites literals van entre cometes.
      Es demana que faces conclusions i ho raones.

      Elimina
  20. 1.-Raquel no se sent be conseguixc mateix, diu que té molta grassa i que no te voluntad per a fer coses, es poc disciplinada. Diu: "Estic molt grossa", "no tinc voluntat" "no m'agrade res"...
    2.-S'ha propost fer exercici, ser més ordenada en la seua habitació,estudiar cada dia i deixar d'explotar-se els seus grans.
    3.-Tinc voluntad per a fer lo que dic, encara que a voltes no sol complir-ho per ser molt socoltre. Estic corregint aixó, ja que no es bo per a mi.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Fixat: amb ella mateixa; el que dic, de vegades, solc complir-ho, té, és.
      Bon ús de les cometes. Bon ús dels signes de puntuació. Enhorabona!

      Elimina
  21. 1)es pensa que aquesta grossa i no té autoestima ,
    Mai he aconseguit fer règim .
    - Perquè no tinc voluntat
    Sóc un desastre
    Tinc massa cul
    2)Es a proposat superar-se a si mateixa , deixant de menjar greixos , de mossegar-se les ungles i ser més endreçada.
    3)Tot el que em proposo ho compleixo , això si , tot i que ho deixi tot alfinal però arribo a la meta.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Fica atenció en els signes de puntuació.
      Majúscules!!!
      Fixa't: que està, s'ha proposat.
      Les cites van entre cometes ("...").
      Has d'escriure més.

      Elimina
  22. 1- Raquel diu que esta massa grossa, no se agrada a ella mateixa i vol possarse el fa els dos-tres primers dies pero despres pasa de tot, tampoc la seua familia le ayuda molt.
    2- S'ha proposat fer règim , fer gimnàstica i no es tocará els granetes ni se mossegará les ungles
    3- Jo son de aquestes persones que tot el que vol fa tot el posible per cumplirlo i si no pots almenys intentalo

    ResponElimina
    Respostes
    1. Fixa't: està, s'agrada, posar-se, passa, li ajuda, jo sóc, d'aquestes, possible, aconseguir-ho.
      Has de revisar el text abans de publicar.

      Elimina
  23. 1- esta massa grosa i no lagrada el seu cos
    2- fer gimnasia regularment,estudiar mes del que estudiava, no tocarse granets
    3- tot el que me propose el intente fer

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si no t'esforces més, no esperes miracles.

      1- Majúscules??
      2- Signes de puntuació??
      3- Raonament de les respostes??
      4- Cites del text??

      Elimina
  24. 1- Raquel no s´agrada a si mateixa perque diu que està massa grassa i té el cos massa curt.no li agrada ni la seua letra i no té força de voluntat.
    2- S´ha propossat fer régim, fer gimnàstica i no tocar-se els granets ni mossegar-se les ungles.També voltenir l´habitació més ordenada, i canviar de lletra i tot.
    3- Si de veritat val la pena si que tinc força de voluntat i aconseguix el que me propose

    ResponElimina
    Respostes
    1. Fixa't: perquè, vol tenir, aconseguisc / aconsegueixo.
      Has d'escriure més.

      Elimina
  25. Per a contestar la primer pregunta has d'escriure una o dues frases amb les teues deduccions i després ficar entre cometes ( "..") allò que traus del text, que són cites literals.

    ResponElimina
  26. 1- Pensa que esta massa grossa, i no te força de voluntat per a aprimar. "Estic massa grossa", "Perquè no tinc voluntat", "no m'agrade res".
    2- Els propòsits de Raquel per al any que ve son posar-se a règim, fer GYM, no tocar-se els grans, no mosegarse les ungles i tindre l'habitació més ordenada.
    3- Yo sóc dels que aconseguixen el que és proposa a si mateixa tinc molta força de voluntat.

    ResponElimina
  27. Fixa't: està, té, per a l'any, són, mossegar-se, es proposa, i tincmolta...
    Has d'escriure més.

    ResponElimina
  28. 1.Pensa que esta molt grossa, que no te gens de força de voluntat per a aprimarsey que esta plena de grans y aço la depres més (estic grossa y no tinc voluntat, no magrade res.)

    2.Posarse a regim,fer gimnasi,no tocarse els grans ni mossegarse les ungles y tindre l'abitacio ordenada.

    3.yo tinc suficient força de voluntat per a fer el que vulga

    ResponElimina
  29. -No S'agrada a si mateixa, aquesta massa grassa (perque no tinc voluntat. Per Començar, estic massa grossa, no m'agrado gens. Mirar-me al mirall és un suplici).
    -Que Es posarà a règim, que farà gimnàstica, i tindrà l'habitació ordenada.
    -tinc voluntat en les coses que m'agraden, i en què m'avorreixen o no tinc interès ja que és obvi que no.

    ResponElimina