divendres, 21 de març del 2014

8. La Montse.

7 de desembre.

M'ha passat una cosa increïble. Estic tan adolorida i tan trista que fins i tot em trobo malalta. Aquest matí, surto de l'aula després de la classe de bio, i la profa, que és la nostra tutora, coincideix amb mi al passadís, i va i em diu: "Pobra Montse! Tu que ets tan bona amiga d'ella, mira d'animar-la." I jo: "Sí, ja ho faig". "És que l'he vista tan desmillorada...".




Explica com reacciona Raquel quan s'entera que la seua amiga Montse està a Barcelona i no l'ha telefonada. Té raó en actuar així? Tanmateix va a veure-la. Què et sembla?

33 comentaris:

  1. 1)Raquel reacciona molt mal a l' enterar-se per la seua professora que la Montse està en Barcelona. Pensa que a ella, que és la seua millor amiga, no la ha avisat perquè no costa rés fer una telefonada.

    2)Per una part pense que Raquel si que te raó perquè ja la podría haber-la telefonada al menys per a que sabera que está en Barcelona, pero per un altra part pense que Raquel no te raó perque la Montse está molt malalta i és molt facil que se li olvide.

    3)A mi em sembla que si fora amiga meua o disaría ocorrer perquè esta apunt de morirse i no pot saber mai si es la ultima vegada que la va a vorer.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Fixa't: ho deixaria passar, a punt, morir-se, és, última, veure, té, perquè.

      Esforça't un poc més per favor.

      Elimina
  2. 1) Reacciona d'una manera que no s'ho pot creure que la seua millor amiga baixe a Barcelona i no li haja telefonat.
    Ella li ha enviat cartes,llibres,l'ha recolzat en el tractament i en canvi Montse no l'ha avisada de que estava en Barcelona.
    2) Si que té raó en actuar així, perquè sempre ha estat al seu costat i preocupant-se d'ella.
    3) Per un part em pareix bé, i per altra part em pareix mal. Jo també haguera anat a la seua casa però li haguera dit que me havia enfadat amb ella.

    ResponElimina
  3. 1) Raquel esta decebuda perquè Montse no li ha tire ni una simple crida sent la seua millor amiga, i desperquè d'haver estat preocupant-se per ella.
    2) Es pot enfadar un poc amb Montse, perquè li a assentat malament, però desperquè s'engul el seu orgull i veurà la seua amiga.
    3) Veu la seua amiga desmillorada sense forces ni ganes de res.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Benvingut a l'apartat de comentaris.

      Observa: està, no li ha fet ni una simple telefonada, malgrat, li ha sentat; " desperquè s'engul el seu orgull i veurà la seua amiga" : no entec el que vols dir.

      Hauràs de treballar molt més.

      Elimina
  4. 1) Se sent adolorida i molt trista, s'ha quedat de pedra quan s'ha
    assabentat que la seua millor amista La Montse a tornat de Barcelona i
    no li ha cridat ni gens guix que li havia escrit i tot i s'a sentit
    molt malament,se sent molt adolorida.

    2) Té raó perquè a estat molt preocupada i damunt s'assabenta per la profà
    que a tornat de Barcelona i ha assabentar-se a ultima hora i no
    cridar-li és normal que actue així però ha de comprendre també que la
    seua millor amiga aquesta molt mal i aquesta en una situació difícil.

    3) Pot ser que siga la ultima vegada que la veja i a més és la seua millor amiga i la perdona encara que a principi la tracta com una estranya però així i tot li fa sentir-se bé a la seua millor amiga i s'adona La Montse que necessita el seu suport.

    ResponElimina
    Respostes
    1. 1- " ni gens guix que li havia escrit i tot i s'a sentit molt malament,se sent molt adolorida". Sobra.

      2- Mira: ha estat, ha tornat, tinc la sensació que copies troços del text i els pegues sense cap sentit.

      3- Esta part, millor.

      Elimina
  5. 1) Raquel reacciona malament al saber que la Montse ha anat a Barcelona i no li ha avisat, després que ella estigués pendent, enviant-li llibres, cartes etc. És la seva millor amiga i li fa mal que no compti amb ella, ja que volia veure-la.

    2) Jo crec que en part té raó, perquè és la seva amiga i és normal que li faça mal que no li hagi avisat, però d'altra banda ha d'entendre la situació en que està la Montse i ha de comprendre-la. No ha de reaccionar amb plors, més bé, recolzar-la en tot moment.

    3) Que això és el que hauria d'haver fet des d'un principi. Em sembla molt bé que hi hagi anat a visitar-la, ja que és la seva millor amiga i li ha de donar forces, animar-la i evadir-la de tot, almenys intentar-ho.
    Perquè ja saps el que diuen, els bons amics estan per a tot, i aquests, es poden comptar amb els dits de la mà.

    ResponElimina
  6. 1 ---- Es sent mal perque la seua millor amiga no lha telefonat
    2---- No reacciona be per que despres se dona conta i telefona a la Montse i despres va a vore -la
    3 --- Jo faria el mateix que Raquel le telefonaria i quan es poguera anar a vore al amic aniria a vorẹ -lo

    ResponElimina
    Respostes
    1. Mira: l'ha telefonada, bé, perquè, després, es dona compte, li telefonaria, l'amic.

      Et propose repetició: Has d'escriure més.

      Elimina
  7. 1-Raquel reacciona molt mal a l' enterar-se per la seua professora que la Montse està en Barcelona. Pensa que a ella, que és la seua millor amiga, no la ha avisat perquè no costa rés fer una telefonada.
    2-Jo crec que en part té raó, perquè és la seva amiga i és normal que li faça mal que no li hagi avisat, però d'altra banda ha d'entendre la situació en que està la Montse i ha de comprendre-la. No ha de reaccionar amb plors, més bé, recolzar-la en tot moment.
    3-Per un part em pareix bé, i per altra part em pareix mal. Jo també haguera anat a la seua casa però li haguera dit que me havia enfadat amb ella.

    ResponElimina
  8. 1) Raquel es sent molt trista i adolorida perqué no es creía que la seva millor amiga fora a ignorar-la deixa manera. Ella es va quedar d'una peça, molt sorpresa, quan la mestra li va dir que la Montse havia tornat de Montpeller i no l'avia telefonat.

    2) La meva opinió és que Raquel té raó, perquè ella sempre es preocupa per la Montse.
    És normal que li hagi fet mal, peró crec que tampoc hi ha que pensar en el que ha fet la Montse perqué esá molt malalta i no es temps de pensar en tonteries sino en coses més importants que li ocorren en aquestos moments a la Montse.

    3) Em sembla molt bé que hagi anat a visitar-la, ja que són molt amigues, i la Montse la necesita molt en aquest moment per distreure's i deixar de pensar en la seva malaltia.

    ResponElimina
  9. 1) Quan li ho va a dir la profa es va a quedar d'una peça. Es va posar vermella i no li va poder contestar. Quan la profa es va anar, es va posar a plorar fins tenir maldecap. L'ha sentat com una apunyalada que vinguera a Barcelona sense dir-le res i no molestar-se en telefonar-li. Diu Raquel que ella sap que está molt inquieta per ella, pel tractament, pels resutats...
    2) Crec que Raquel no té rao perqué la Montse está vivint un infern i no pot preocupar-se en altres coses perqué está preocupada perl tractamen, els resultats, l'evolució de la enfermetat... Veig normal que Raquel s'enfade però té que comprende-la.
    3) Em pareix bé que vaja a veure-la malgrat que s'ha enfadat per no haver-la avisat de que ha anat a Barcelona, perqué aixi es nota que és una bona amiga i que l'ha compres i s'ha posat en el seu lloc.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Fixa't: li ho ha dir, li ha sentat, dir-li, està, perquè, està, tractament, l'enfermetat,

      Comets errades bàsiques i repetitives; si et fixares un poquet més, els teus textos millorarien molt.

      Elimina
  10. 1) Raquel es sent molt trista i adolorida perqué no es creía que la seva millor amiga fora a ignorar-la deixa manera.

    2) Té raó perquè a estat molt preocupada i damunt s'assabenta per la profà que a tornat de Barcelona

    3) Que això és el que hauria d'haver fet des d'un principi. Em sembla molt bé

    ResponElimina
  11. 1) Raquel esta adolorida i trista perquè li ha dit la seva profà que la Montse va arribar a Barcelona i no li a dit res i no s'ha molestat en telefonar-li sabia perfectament que estava preocupada per ella pel tractament, li havia enviat uns llibres i li ha escrit moltíssim.

    2) Per una part si i per altra no perquè és veritat que li podia a ver telefonat per a Dirla que havia tornat a
    Barcelona, però per altra no perquè la Montse estava amb el tractament i no es pot pondre a pensar en avisala.

    3) Ma pareiscut molt bé que li cride al telefon i vaja a vorela aixi es sap qui amiga és que es preocupa per les seves amigues aüque no li allà avisat ella.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Fixa't Yarissa:
      està, professora, ha dit, haver telefonat, dir-li, posar, avisar-la, m'ha paregut, veure-la, quina amiga, malgrat que, no l'haja avisat.

      Elimina
  12. 1- Raquel és queda adolorida,trista e inclus és troba malament perque ella pensa que com és la seva millor amiga en cuant arribara l'anaba a cridar, per a quedar i per contar-li coses, o pel menys, cridar-li per a dir-li que estava a barcelona.
    2- Home jo vaig pensar que Montse ho esta pasant molt malament per que tots els tractaments que li fan tampoc està la xiqueta per a pensar en cridar a cap persona, però bo com és suposa que són millores amigues i que sempre estaben ajuntes, una cridada per telefon tampoc li costava molt.
    3- Em sembla bé per que és la seva millor amiga i és preocupa molt, collins crec que cualsevol amiga que és portara tan be amb Montse com Raquel ho faria,Per que Raquel sempre esta inquieta per saber com esta i per saber com li van les proves,els resultats i sobretot per saber si la seva vida esta en perill o no.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Fixa't: està, i fins i tot, perquè, res més arribara, anava, o al menys, Barcelona, passant, són bones amigues, estaven, qualsevol.

      Fixa't: esta xiqueta //// ella està cansada; es posa la roba //// és bona.
      Fixa't en les comes.

      Elimina
  13. 1-Raquel reacciona mal, se sent molt adolorida i tan trista que fins i tot se troba malalta. També se trona mal perquè se ha assabentat per una professora de que la seua mijor amiga esta en la ciutat i ella no tenia ni idea i aixo li ha sentat fatal.

    2-Per una part te raó perquè no la a trucada però per una altra part te que tragar-se l'orgull perquè la seua amiga esta mal i té que ajudar-la.

    3-Em sembla be perque son molt bones amigues i Raquel esta inquieta i mal per saber com està Montse i per aixo decidix buscar-la i em pareix que un amic fa això.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Fixa't: millor, està, això, la ha trucada, ha de tragar-se, perquè, són

      Elimina
  14. 1.-Se senta molt mal, no li havia comunicat.
    Té rao, si és la seua millor amica li podria haver dit al menys quan arribe a Barcelona.
    Se senta bé, encara que veu a la seua amica malament i la perdona. Li recolza en el succeït.

    ResponElimina
  15. 1- Raquel reacciona molt mal cuan la Montse esta a Barcelona i no li havia telefonat. Despres de totes les cartes, lliures, etc... que li enviava i no li telefona. Es la seua millor amiga i le a fet molt de mal, per no telefonarla cuan ella esta malalta.
    2- Jo creec que Raquel a actuat be, perque es la seua millor amiga, te que avisarla per a lo be i pero a lo mal. Per altra part entiendo que la Montse perque no vol preocupar a Raquel.
    3- Jo hubiera fet el mateix que Raquel, li hubiera telefonat i aniria a veure-la lo avans posible.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Fixa't: quan, està, l'havia, desprès, és, li ha fet, telefonar-la, crec, ha actuat, perquè, ha d'avisar-la, per a les coses bones, entenc; jo haguera fet, abans, possible.

      Revisa abans de publicar.

      Elimina
  16. 1- Raquel esta molt dolorida i trist, pensa que el que li a fet és una punyalada. Vindre a Barcelona sense dir-li res i no molestar-se en cridar-la sabent que estava molt preocupada per ella, pel tractament, pels resultats...
    2- Jo crec que no perquè si jo estagera en eixa situació i en eixes condicions, no m´agradaria que els meus amics me vegeren.
    Encara que també pense que serien la millor companyia que tindria en eixos moments.
    3- Que se ha donat conte que enfadar-se seria una borinotada que en aquest moment el únic que importava era veure-la, saber com esta i recolzar-la en el que fera falta.

    ResponElimina
  17. Fixa't: està, ha fet, s'ha adonat que enfadar-se.
    Fixa't en on ficar les comes.

    ResponElimina
  18. ivan navarrete martinez26 de gener del 2015, a les 10:30

    1.1) Mal per què és la seva amiga i pensa que se la a feta bona no cridant ni dirli gens.

    1.2) en part si per què és la seua amiga però estant com esta és mijor que no és veixen.

    1.3) que no sa denfadar ya que són amigues i el millor és alludarla amb la situació recent.

    ResponElimina