divendres, 21 de març del 2014

9. Els exàmens.

11 de desembre.


"Estic d'exàmens fins al capdamunt. Els profes s'han tornat bojos, tots diuen que la seva assignatura és primordial i tos ens posen exàmens alhora. I jo, a més, vaig cada dia a ca la Montse. Està una mica més animada, i diu, que sí, que torna a haver-hi esperances, perquè els resultats no són definitius, però, això sí, contradictoris..."


Què creus que contribueix a què l'autoestima de Raquel estiga reforçant-se?

36 comentaris:

  1. L'autoestima de Raquel està millorant molt perquè el que tingui amics que li demanin ajuda per als exàmens, fá que ella se senti molt alagada.
    Que la seva amiga la montse estigui una mica millor de la seva malaltia, fá que ella estigui mes contenta, que hi hagi perdut pés, és també una cosa que alegra moltissim a Raquel, perquè fá que se senti més bonica i que per això l'Oriol la mira tant a classe.
    Totes aquestes coses fan que l'autoestima de Raquel estigui molt millor que abans.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Recorda que els noms propis van amb majúscula.
      Fixa't: fa.
      Bastant bé, Yanira.

      Elimina
  2. Té més confiança en si mateixa, està veient que tothom compta amb ella i li demana consell, i això li alaga.
    A perdut 6 quilos i comença a veure amb millor tipus i a estar més a gust amb si mateixa.
    L'Oriol, el xiquet que li agrada, està començant a mostrar interès per ella. Diu que no para de mirar-la i que segur que s'ha fixat en el seu tipus.
    Va a veure cada dia a la Montse i la troba amb més esperances. Està lluitant amb ella
    Jo crec que tot això li puja l'autoestima, a part de tot el que ha passat i li ha fet madurar.

    ResponElimina
  3. - Crec que l'autoestima de Raquel s'esta reforçant perquè va tots els dies a casa de Montse i esta un poc mes animada, torna a tindre esperances i açò ajuda a Raquel perquè s'assenta millor, i li dóna ganes de seguir animant-la, i per a Montse també és important que Raquel estiga donant-li forces, i vaja a veure tots els dies perquè açò ajudara a fer que s'assenta millor Montse i fer front a la malaltia amb ganes de viure.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Fixa't: es senta millor, més.
      Procura fer frases més curtes: et resultarà més fàcil organitzar les idees i construir un text cohesionat.

      Elimina
  4. Pues l'autoestima de Raquel esta cada dia mes millorant perque te amics y li ajuda als seus examens.
    La amiga de Raquel, Montse esta un poquet millor de la seua malaltia, Montse esta cada vegada mes contenta y mes animada, Raquel ha perdut pés aixo li posa molt contenta y se alegra moltisimis prque se veu mes bonica y que esta mes guapa, per aixo l'Orial le mira tant a la seua clase.
    totes estes coses a Raquel fa que le pugi cada dia mes l'autoestima

    ResponElimina
    Respostes
    1. Fixa't: no comences mai un text amb pues.
      Procura escriure bé: està, més, perquè, i, l'amiga, això, s'alegra.
      Donat compte que és millor que facis frases curtes: organitzaràs millor les idees.

      Elimina
  5. "L'autistima de raquel s'esta reforçant perquè visitarà a la montse tots els dies i esta un poquet amb ella per a aver si esta mas animada. Ella esta quelcom mas animada que diu que si que cada veus va tenint mes esperança perquè els resultats no són definitius però això si són contradictoris. La que si esta mal és l'oriana i això li afecta quelcom a raquel també, que li demana un poquet d'ajuda a raquel, raquel no pot ajudar-la perquè té molts exàmens i ella el sàvia i també sap que a les nits no dorm quasi res perquè estudia."

    ResponElimina
    Respostes
    1. Per favor, Manolo, els noms propis amb majúscula sempre.
      Fixa't: està, més.
      És preferible que escrigues frases curtes amb la idea clara, si no, t'emboliques i no s'entén molt bé el que dius.

      Elimina
  6. Raquel ha reforçat la seua autoestima per què a perdut sis quilos i ella mateixa esta segura que l'Oriol que és el xic que li agrada es fixa en ella per què no para de mirar-la en les classes i la seua millor amista aquesta millor i açò li alegra i tot açò fa que la seua autoestima aquest millorant en ella mateixa i amb el pas del temps millorara més si segueix ací les coses

    ResponElimina
    Respostes
    1. Fixa't: perquè, ha perdut, està.
      Procura escriure frases més curtes: t'ajudaràn a organitzar millor les idees.

      Elimina
  7. L'autoestima de Raquel està reforçant-se perquè veu a la Montse millor.
    També perqué ha aprimat sis quilos imig i está molt contenta perqué es veu amb millor tipus.
    Raquel creu que l'Oriol s'ha fixat en el seu nou tipues i en ella, perquè no para de mirar-a classe i aixó a Raquel li agrada.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Les idees estàn be, Fran.
      Fixa't: i mig, perquè, mirar-la, tipus. Procura rellegir el text quan l'escrius i tu mateix et corregiràs errrades tontes d'escriptura.

      Elimina
  8. Jo crec que ha començat a prendre les coses d'una altra manera i enserio. Veu que la gent li demana consell i compta amb ella, cosa que li alaga. Ha perdut sis quilos, es veu amb millor tipus i està més contenta amb si mateixa. Està anant a veure la Monste, està lluitant amb ella, i li està tornant a donar esperances. Jo crec que tot això, li fa canviar la manera de pensar i li fa pujar la seva autoestima com a persona.

    ResponElimina
  9. 1) Jo crec que contribueix a que l'autoestima de Raquel estiga reforçant-se el fet que veu que la seua amiga, la Montse, està un poc millor, sobretot que la veu més animada. També està més contenta perquè ha perdut 6 kilos i mig. També veu que com el germá no vol estudiar i els pares el castiguen i el altre dia son pare li pegá una bufetada, ella no vol que li passe el mateix, i també veu que hi ha molta gent que li demana ajuda i això fa que ella crega més en si mateixa.

    ResponElimina
  10. L'autoestima de Raquel està millorant molt perquè el que tingui amics que li demanin ajuda per als exàmens, fá que ella se senti molt alagada.Ha perdut sis quilos, es veu amb millor tipus i està més contenta amb si mateixa. Està anant a veure la Monste, està lluitant amb ella, i li està tornant a donar esperances. Jo crec que tot això, li fa canviar la manera de pensar i li fa pujar la seva autoestima com a persona.

    ResponElimina
  11. Raquel té l'autoestima més reforçada perquè la Montse està una mica més animada, també perquè ha perdut sis quilos i mig, se li està començant a notar el tipus i està millor que abans, fins ara la mare no li demana ajuda perquè està de exàmens. L'oriol s'ha fixat en el seu tipus perquè en classe no para de mirar-la.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Fes frases més curtes separades per punts.
      La redacció està bastant bé. Procura escriure més.

      Elimina
  12. doncs a Raquel li puja la moral que els demes li demanen ajuda i la Montse ja esta millor llavors açò tambe li puja la moral i el germa li demana ajuda a Raquel*tambe

    ResponElimina
    Respostes
    1. A començament de frase s'escriu amb majúscula.
      Has d'escriure més. Més idees.
      Resposta insuficient.

      Elimina
  13. Contribueix a l'autostima de Raquel que tots li demanen ajuda, com l'Oriana i Josep Luis. Tambè contribueix que la Montse estiga una mica més animada, i diu que sí, que torna a haver-hi esperances, perquè els resultats no són definitius, però, això sí, contradictoris. També l'anima el fet d'estar perdent sis quilos. Aleshores, tot això crec que l'ajuda amb les exámens perqueè esta molt animada.

    ResponElimina
    Respostes
    1. La frase del final desentona en un text molt correcte. Fixa't bé.

      Elimina
  14. El que crec que ajuda a que l'autoestima de Raquel a reforçar-se és per exemple que la seva amiga Montse està millorant-se, que ha perdut 6 kg, que li van bé els exàmens i també hi ha gent que li demana ajuda i això li reforça l'autoestima.

    ResponElimina
  15. 1-es senteix d'alguna manera útil perque els seus amics li demanen tots ajuda li demana ajuda: L'oriana,Josep luis.També esta més animada perque la Montse esta millor mes fort de cara a la malaltia hi ha esperançes perque els resultats no son definitius i també de que per fer exercici físic diariament esta fent que perdisca quilos.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Començament de text i nons propis AMB MAJÚSCULA.

      Fixa't: perquè, està més, forta, perda.

      Les comes estructuren el contingut i fan que s'entenga millor.

      Elimina
  16. 1.-La autoestima de Raquel va millorant, està contenta perquè veu que la gent compta amb ella , està mes animada, fins a ha perdut 6 quilogramos. Oriol, el xic que li agrada s'està començant a fixar en ella. També està millor perquè veu que la seua amiga Motse està millorant.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Fixa't: l'autoestima, fins i tot, sis quilos.
      Bona expressió però, i si intentares escriure un poc més?

      Elimina
  17. 1- Jo crec que ha segut per una acumulació de coses com el que la seva amiga Montse torne a tindre esperances, que ha canviat el seu tipus és dir que pesa 6 quilos menys, que fa la gimnasta cada dia, que ia no es mossega les ungles...
    Però a part d'açò pense que el que tant el seu germà com la seva amiga Oriana l´estiguen demanant ajuda en els estudis també la plena d'orgull.
    A i que Oriol comence a fixar-se en el seu tipus i no deixe de mirar-la en classe també ajuda.

    ResponElimina
  18. 1- Jo crec que que ha començat a entendre les coses de una altra manera, portant-se mes seriosament con les coses de l' escola. Apart les companys li donen consells i ella va a sentir-se mes mijor amb ella misma i l'Oriol que és el xic que li agrada es fixa en ella per què no para de mirar-la en les classes i aixo li va a dar massa autoestima.

    ResponElimina
  19. ivan navarrete martinez26 de gener del 2015, a les 10:35

    1) El apoll que te dels seus compains que es porta mes seri amb les coses esolars i hi-a un xic que li agrada i no para de fixarse en ella.

    ResponElimina