dijous, 17 d’abril del 2014

12. Buscant solucions.

 21-24 de desembre.


"A casa han passat moltes coses. Primer que res, el meu discurs. Em va sortir de conya. I tot improvisat, encara que portava dies pensant-hi. És que els he agafat en un bon moment, que, si no, s'haurien enfilat per les parets.
Bé, el cas és que la mare volia sortir de viatge aquestes vacances. Volia que anessim a Venecia, i el pare feia el longuis, i no parava de dir que és una despesa forta..."




- Quins arguments planteja Raquel als seus pares per a rebre la paga setmanal? Quins altres podries afegir tu, en cas de veure't en la mateixa situació.
- Creus que la planificació d'estudi per a Josep Lluís serà efectiva?
- Fica algún exemple de la teua vida personal en el qual hages mostrat una actitud de responsabilitat i maduresa com la que ha mostrat Raquel en ocupar-se del problema del seu germà.

29 comentaris:

  1. 1) Els diu que és l'única dels seus amics que no té paga a la setmana i que moltes vegades deixa de fer plans perquè porta els diners justos. Però amb la primera paga va ha fer-li un detall als seus pares, això em sembla bé.
    Jo, si els meus pares tinguessin una bona situació econòmica, els demanaria poca paga a la setmana per a les meues necessitats i alguns caprixos. Els diria la veritat, que deixo de fer plans, com Raquel, perquè sempre porto els diners just, bueno, directament no porto . Però sé que la meva mare, si tingués una bona situació econòmica, no faría falta que jo l'hi demanés res.

    2) Jo crec que sí, que si s'ho pren seriosament i s'esforça, pot aconseguir-ho. A més, és una bona idea per part de Raquel això de donar-li classes particulars, així els pares s'estalvien diners.

    3) Sempre tinc una actitud responsable davant tot el que em plantegen, almenys amb el que toca. Moltes vegades també he fet classes a amics, germans o gent que ho necessitava.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Fixa't: capritxos, va a fer un detall.
      Fixa't amb les comes.

      Molt bé.

      Elimina
  2. 1) Que l'altre día que va anar a sopar en els seus companys de clase, despres de sopar vuigueren anar-sen a la disco i ella va dir que no (perque no tenía diners). Jo no els diría res perque la situació economica dels meus pares esta molt mal i mai m'han donat paga.

    2) Jo crec que no, perque si a Raquel li surt algun plan en els amics, preferirà anar-sen en els amics i no donar-li clases a Josep Lluis.

    3) Menrecorde que una vegada, tinguí que anar a per la meua cosina xicoteta a la guardería perque a la meua tia l' havía sorgit un problema i no podía nar a per ella.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Fixa't: classe, volgueren, anar, perquè, està, anar-se'n, recorde que

      Elimina
  3. 1) Raquel li diu als seus pares que "sóc la única xica que no té paga, i sóc el fes-me rei de les altres" i els seus pares es compareix i parlant de la quantitat li donen tres
    mil pessetes a la setmana però el seu pare li diu que no ha de donar ni
    un cèntims a ningú.

    1.1) Jo hauria fet el mateix però dient-li que seré responsable i
    que ells tembién van tenir una paga i parlaria tot fins arribar un acord.

    2) Jo crec que si , si el posa interès i Raquel li ajuda si que pot aconseguir-ho.

    3) Jo sóc fill únic, però si que i demostrat que sóc madur amb les meues
    responsabilitats i ajudant en el que puga inclòs prenent les meues
    pròpies decisions encara que quan estic amb els meus amics no tinc la
    mateixa actitud de maduresa però en les ocasions que toca ser-ho el sóc
    sense importar amb qui est.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Has de pensar les idees i escriure-les en frases curtes, però clares.

      Elimina
  4. 1) Raquel le diu als seus pares que és l'única dels seus amics que no té paga a la setmana i que moltes vegades fan plans i no pot anar perquè té el diners justos.
    Jo, si els meus pares tinguessin molts diners els diria que no me'n donarem tant em donaren el just. Si tinguera la mateixa situació que Raquel, parlaría amb els meus parés i els contaria que deixe de fer plans perqué no tinc el diners justos.
    2) És una bona planificació perqué s'ho ha plantejat d'una manera seriosa i s'ha proposat aconseguir-ho,
    la idea qué té Raquel és bona perqué els seus pares s'estalvien diners amb les clases particulars.
    3) Sempre m'he pres les coses que vull seriosament amb unes poques ganes . El meu repte és trauré el titol de jardiner i el meu graduat.

    ResponElimina
  5. 1) Raquel le diu als seus pares que és l'única dels seus amics que no té paga a la setmana i que moltes vegades fan plans i no pot anar perquè té el diners justos.
    Jo, si els meus pares tinguessin molts diners els diria que no me'n donarem tant em donaren el just. Si tinguera la mateixa situació que Raquel, parlaría amb els meus parés i els contaria que deixe de fer plans perqué no tinc el diners justos.
    2) Jo crec que si , si el posa interès i Raquel li ajuda si que pot aconseguir-ho.
    3) Menrecorde que una vegada, tinguí que anar a per la meua cosina xicoteta a la guardería perque a la meua tia l' havía sorgit un problema i no podía nar a per ella.

    ResponElimina
  6. 1) Raquel li ha dit als seus pares que és l'única noia que no te paga que els altres es riuen d'ella.
    Jo afegiria que a tots els meus amics els donen una paga i tot els diners que vol i ami no em donaven quasi res el chust per a on me anava.

    2) Jo crec que si es efectiva per al Josep Lluís però falta que ell vaiga a fer els estudis com la proposat la seva germana.

    3) Parlar amb els professors de les meves germanes menudes per a què no fagin el que vulguen, però a la tercera controlar-la i parlar amb el meu pare per a què la controle i no faja fuchina.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Fixa't: que volen, a mi, el just, vaja, li ha proposat, facen, faça.

      Elimina
  7. 1) Els arguments que planteg Raquel para que li donen els diners son: "que abans d'ahir, després del sopar amb els companys, tots volien anar a una disco, i que jo vaig ser l'unica que va dir que no, perquè portava justos els diners del sopar." L'han servit de molt perque ha aconseguit tres mil peles a la setmana, i el pare li ha dit que no dimani ni un cèntim més.
    Jo els diria la veritat i els ja desidirien si es mereix o no els diners ajustansent a la economia actual de la familia.
    2) Creu que la planificació d'estudi per a Josep Lluís serà efectiva i que tambe creu que Raquel esta corpontandose molt bé com germana d'ell que es.
    3) Jo sempre em compromet molt a tot el me propose i mai deixo les coses a mitja. En la meua casa sempre faig tot el que me demana la meua mare i ho fet molt bé.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Fixa't: planteja, per a què, li han, demane, ells decidirien, ajustant-se, crec, actuant molt bé, a mitges,

      Elimina
    2. Fixa't: planteja, per a què, li han servit, perquè, ells decidirien, ajustant-se, l'economia, crec, està actuant

      Elimina
  8. 1) Li al dit que és l'única xica que coneix que no té paga, i que és l'hazmereir de les altres.
    Jo li plantejaria els meus arguments, i els diria que necessite diners per a les meues coses i si no volen, buscar una forma per a aconseguir-ho.
    2)Si pense que serà molt efectiva, perquè Raquel ajudarà a Josep Lluís i ell esta motivat i ja ha triat les assignatures.
    3)No sóc molt seriós, però davant de coses que es requerisca sóc prou responsable.

    ResponElimina
  9. 1) Que l'altre día que va anar a sopar en els seus companys de clase, despres de sopar vuigueren anar-sen a la disco i ella va dir que no perque no tenia diners. Jo no els diría res .2) Jo crec que si , si el posa interès i Raquel li ajuda si que pot aconseguir-ho, tot es pot aconseguir.
    3) Sempre m'he pres les coses que vull seriosament amb unes poques ganes . El meu repte és trauré el titol de administratiu i el graduat que es necesari per a tot.

    ResponElimina
  10. 1.-Que l'altre día quan anava amb el seus companys de classe, després de dinar volgueren anar a la disco i Raquel els va dir que no, perque no tenia diners. Si que lis diria algo

    2.-Si crec que será efectiva.

    3.-Jo sempre em prec les coses amb molta poca serietat, jo el que vuic aquest any es traurem el graduat d'ESO.

    ResponElimina
  11. 1.-Diu el típic que és la unica de les seues amigues que no té paga i que per açò moltes vegades no pot eixir per no tenir diners per exemple quan va ser a la discoteca, que no va poder entrar per no tenir diners.
    No podria dir cap, no m'agrada pressionar als meus pares.
    2.-Pot ser que sí si li'l pren enserio encara que si va a eixir amb els seus amics pot desviar-se del seu proposit, per açò ha de ser responsable
    3.-Quan he d'anar a vigilar al meu cosí xicotet quan baixa al parc, quan em quede solament amb el meu germà a casa perquè la meua mare està *trabanjando i he de fer el menjar. Quan he d'estudiar (ara sóc molt mes resposable a l'hora d'estudiar).

    ResponElimina
  12. 1-Els arguments que utilitza Raquel amb sons pares són que diu que es l'única noia que coneix que no te setmanada, que es la riota de les altres,que els seus amics volien anar a la disco després de sopar i no va poder anar perquè només tenia diners per sopar. Els arguments que jo argumentaria son que necessite si tinguera una paga me pagaria jo les coses com arreglar la bici, sortir de festa, sopar per ahi, el tabac...
    2- Pense que per una part pot funcionar si ell i Raquel fiquen de la seua part pero per una altra part si ell no fica ganes o per exemple Raquel li sorgix algo mitjor igual el deixa de costat
    3- Per exemple vaig demostrar maduresa i responsabilitat quan ma mare es va trencar una cama i un braç i em va tocar ocuparme ami de totes les feines de la casa com limpiar, fregar, anar a comprar....

    ResponElimina
    Respostes
    1. Fixa't: els seus pares, és, té, són, però, millor, ocupar-me, netejar.

      Elimina
  13. 1.)Quan van acabar de dinar volien anar-se´n a la disco però Raquel va dir que no perquè no tenia diners.
    No diria res quan no es pot no es pot.

    2.) Jo crec que si serà afectiva, perquè Raquel ajudarà a Josep

    3.) No soc molt seriosament, però les coses que les requereixen sóc com el que mes

    ResponElimina
    Respostes
    1. Fixa't: no sóc molt seriós, però per a les coses que ho requereixen...

      Elimina
  14. -1. Que l'altre día que va anar a sopar amb els seus companys de clase, després de sopar vigueren a anar-sen a la disco i ella va dir que no perque no tenía diners.

    -1.1. Collins jo hauria fet el mateix, però dient-li que seré més responsable i que ells també van tindre una paga, parlant-ho tot fins arribar a un acord.

    -2. Collins crec que si, que si posa interés i Raquel li ajuda si que pot aconseguir-ho.

    -3. Jo tinc dos germans més, però si que i demostrat que sóc madur amb les meues responsabilitats i ajudant en què puga en casa sempre que puc.

    ResponElimina