divendres, 18 d’abril del 2014

13. El teu propi estil.

27-28 de desembre.

"A mi les festes de Nadal em deprimeixen. I a més, m'avorreixo. És curiós que estàs tot el trimestre 
esperant-les, i després, resulta que, a part d'aixecar-se més tard, no saps què fer en tot el dia. M'he fet un horari, per estudiar mates. L'Iñaki, dissortadament, és fora. Ha anat a passar les festes a Hernani, amb els seus avis..."




Què ha fet Raquel per a canviar el seu estil?
Creus que tens un estil propi en el teu aspecte extern? T'agradaria canviar alguna cosa per a sentir-te millor? Creus que és important l'aspecte extern de les persones? Dona maça importància la societat a l'aspecte físic?. I la pesonalitat, creus que és més o menys important que l'asprecte físic per a triomfar en la vida o per a ser feliç?
Què em penses de tot açò? Escriu una redacció que arreplegue tots aquestos aspectes que es plantegen.


Subratlla en les següents frases els pronoms febles que hi trobes:

-M'ha ajudat a triar-me la roba.

-Li he notat de seguida que no li feia gràcia.

-Amb el pentinat no he pensat que em convenia.

-La roba que millor et cau es la que portes a gust.

-No sé explicar-ho.

-És una crítica per fer-me la pedant.

-S'ha quedat sorpresa.

19 comentaris:

  1. 1) S'ha canviat el pentinat, se l'ha fet com el de l'Oriana, també s'ha comprat roba nova, amb un estil diferent i més esport, i també maquillatge, diu que es maquilla suau perquè li favoreix.

    2) Jo crec que tinc el meu propi estil, que també coincideix amb el de molta gent, però cada persona és un món, i cadascú el porta amb el seu toc, encara que hi ha persones que només que són còpies.
    Si pogués sí que em canviaria alguna cosa. Em cuidaria més, perquè de vegades sóc una mica deixada, i si pogués em compraria més roba.
    Sí que crec que l'aspecte físic de les persones és important, però de vegades la gent es passa amb la importància que li dóna. Sempre és important donar una bona imatge, anar aseat etc, però de vegades la gent li dóna més importància a l'aspecte físic que a l'interior. Crec que la societat vol donar una imatge perfecta d'home musculós i ben plantat i dona delgada i guapa, i li quiten importància a la bellaza interior i fan que molta gent no esté contenta amb ella mateixa perquè no té el prototip que la socidad dóna a veure i es converteixen en persones superficials . La personalitat és molt important, perquè ja pots ser molt guapo o guapa, que si no tens personalitat, perds molt.

    3)
    - triar-me
    - M'ha
    - Li
    - em
    - et
    - explicar-ho
    - fer-me
    - S'ha

    ResponElimina
    Respostes
    1. Fixa't: dona prima /flaca, li lleven importància, bellesa, no estiga, societat, dona. El verb donar: dóna.

      Comparteixo les teues idees.

      Elimina
  2. 1) Raquel, per a canviar el seu estil, se a canviat el pentinat ( s'ha fet un moldejat com el de l'Oriana) i tambe s'ha maquillar (la cara amb coloret, el llavis amb color rosa claret i els ulls amb una ratlla fineta.

    2) Jo crec que si que duc un estil propi. Si que m'agradaría cambiar alguna cosa del meu estil extern, poder ficar-me lentilles i axina llevar-me les ulleres i quedar-me prim. Jo crec que si. La societat dona molta importancia a l'aspecte fisic. Jo crec que es mes important la personalitat perque si eres una persona antipatica i mala persona no te serveix de res tindrer bon aspecte fisic.

    3) Jo pense que una persona que estiga grossa i siga lleja, triunfa mes que una persona que siga alta, guapa i estiga prima perque es mes important que una persona siga maca i bona persona, que estiga prima i siga guapa i siga una estupida sense cor. Peró de segur que ni ha gent que preferis estar amb una persona que siga guapa, alta i estiga prima encara que siga mala persona, que amb una persona que siga lleja i estiga grossa (encara que siga molt bona persona).

    4)

    a) M'ha, triar-me.

    b) Li he, feia.

    c) No, em.

    d) Et cau, que, a.

    e) No, explicar-ho.

    f) fer-me

    g) S'ha

    ResponElimina
    Respostes
    1. Fixa't: s'ha canviat, s'ha maquillat, canviar, tindre, lletja.

      No són pronoms febles: feia, no, que, a.

      Elimina
  3. 1) Raquel al principi es copia de l'estil de l'*Oriana, quan la seua amiga
    li diu que ha de trobar el seu propi estil es compra maquillatge i més
    coses per a trobar el seu estil i ara se sent a gust amb el seu estil se
    sent genial.

    2) Jo crec que si, no em gustaria canviar gens del meu estil per què em
    sent a gust amb mi mateix, depèn de la persona per què algunes persones
    es fixen més l'aspecte físic que la personalitat d'una persona, jo
    pense que si per què una persona pot ser bonica i al mateix temps no
    t'agrada la seua manera de ser i jo crec que en el que et pot
    agradar més en una persona és la seua manera de ser i pots ser feliç amb
    la teua personalitat que amb el teu aspecte físic, jo pense que és
    més important la *personalitat que l'aspecte físic.

    3)
    - triar-me

    - M'ha

    - Li

    - em

    - et

    - explicar-ho

    - fer-me

    - S'ha

    ResponElimina
  4. 1) S'ha canviat el pentinat, se l'ha fet com el de l'Oriana, també s'ha comprat roba nova, amb un estil diferent i més esport, i també maquillatge, diu que es maquilla suau perquè li favoreix.
    2) Jo crec que si, no em gustaria canviar gens del meu estil per què em
    sent a gust amb mi mateix, depèn de la persona per què algunes persones
    es fixen més l'aspecte físic que la personalitat d'una persona, jo
    pense que si per què una persona pot ser bonica i al mateix temps no
    t'agrada la seua manera de ser
    3)
    - triar-me

    - M'ha

    - Li

    - em

    - et

    - explicar-ho

    - fer-me

    - S'ha

    ResponElimina
  5. 1) Raquel va agafar a l' oriana i s'en van anar de comprés.Raquel s'ha canviat el pentinat com el de l'oriana, s'ha comprat roba nova amb un estil , modern i adecuat i també maquillatge que li favoreix.
    2) Jo no crec que tinga estil propi, perqué cada persona és com és, encara que n'hi han persones que van de que tenen estil i no tenes res.
    M'agradaria cambiar la forma meua de hablar, perqué de vegades tinc un vocabulari inadecuat así podría millorar la meua forma de ser.
    Jo pensé que si, pero en algunes coses se sobrepasenla gente donar-li tanta inportancia, si que li dona importància la societat perqué volen al home musculós y cuadrat.
    La personalitat es molt important perqué sense personalitat no fas res, si ten personalitat anirás segur, amb les idees clares, que voll fer en el futur encanvi sio tens personalitat estas inseegur.
    Jo pense que la societat vol més a un home musculos i cuadrat que un escañat. La societat podria fer que valorar més a les persones que done igual que siga gorda o que tinga les caderes millor del món, totes les persones son iguals i tenin una oportunidad tots. L'aspecte físic dona igual lo bó ta dins de nosaltres.
    3)3)
    - triar-me
    - M'ha
    - Li
    - em
    - et
    - explicar-ho
    - fer-me
    - S'ha

    ResponElimina
    Respostes
    1. Fixa't: compres, canviar, de parlar, perquè, inadequat, així, s'excedeixen, donant-li, a l'home, i quadrat, si tens, són, està

      Elimina
  6. 1) S'ha comprat roba nova, un tatn diferent a la antiga i més esport, s'ha posat pentinat com el que te l'Oriana i també maquillatge que li millora molt.
    2) Em done igual tenir estil propi perque me pareix una tonteria, cadascun que vista com bulga i con lo que este mes comodo i el que diguen les demes este de mes.
    No m'agradaria cambiar res sobre mi, estic molt content amb el meu fisic i amb la meu personalitat i crec que ningú deberia cambiar si esta content amb si mateix i si cambien que siga perque volen ells mateix, no perque altre fatxa un comentaria sobre ell.
    No crec que siga molt important, pero crec que en alguns moments de la vida tens que anar mes acor amb el event al que tu vols anar.
    La societat si que dona molta importancia a estes coses pero jo crec que no hi ha que ferle cas perque son tonteries.
    No crec que siga important l'aspecte físic per a triomfar en la vida o per a ser feliç.
    Tot el mon es unic i no fa falte que gens cambie res.
    3)
    - triar-me
    - m'ha
    - li
    - em
    - et
    - explicar-ho
    - fer-me
    - s'ha

    ResponElimina
    Respostes
    1. Fixa't: em dona igual, vulga, amb el que estiga més còmode, canviar, hauria de, faça, acord amb l'event, dóna, fer cas.

      Ja podries esforçar-te un poc més i autocorregir-te, que moltes faltes ortogràfiques que tens són per desgana.

      Elimina
  7. 1) Raquel s'ha comprat roba nova, s'ha canviat el pentinat i se l'ha tire molt paregut la seua amiga Oriana, els seus pares diuen que no li queda malament, que li fa mes madura, també s'ha comprat maquilaje que li ha agradat molt.
    2) Crec que no tinc un estil propi ni si vullga un estil definit, vaig amb la primera cosa que trobada i no sòl fixar-me a combinar la roba, vist com m'agrada sense importar-me el que pensen els altres. De moment estic a gust amb mi mateix, però si algun vegada no ho estic canviaria el que fera falta. Crec que l'aspecte no és molt important, l'important és estar a gust amb tu mateix, la societat dóna molta importància a l'aspecte, tenen molts prejuís.
    Crec que la personalitat és molt més important que l'aspecte físic, la personalitat és el que et fa fort i aconseguir el que et proposes.
    3) - Triar-me ,- M'ha,- Li,- Em,- Et,- Explicar-ho,- Fer-me,- S'ha.

    ResponElimina
  8. 1.) Raquel va agafar a l' oriana i s'en van anar de comprés, y se´n va comprar roba nova, se va a canviar de peinat, també s´ha comprat maquillaje y se va a cortar els cabells
    2.) Jo crec que tinc un estil propi i definit tinc que combinar-me tota la roba si no, no me sientixo còmode de moment estic content con mi roba y sempre vestiré igual
    la societat esta mes centrat en el home que viste a la moda y es musculós però aixo no te importància conta mes lo de dins
    3.) - triar-me
    - m'ha
    - li
    - em
    - et
    - explicar-ho
    - fer-me
    - s'ha

    ResponElimina
    Respostes
    1. Fixa't: Oriana, i es va comprar, es va canviar el pentinat, maquillatge, tallar els cabells,no em sento, amb la meua roba. està, més centrada, això.

      Hauries de ficar comes i punts.

      Elimina
  9. 1- Raquel s´ha fet el moldejat al pel, s´ha comprat maquillatge.
    2-Si crec que tinc el meu estil propi, no tinc un estil determinat. No estic content amb mi mateix. No no crec que es important, el aspecte físic no diu res, a vore si que pot donar apariencia però no demostra com son les persones. SI pense que la societat dona massa importància a l'aspecte físic i la gent se obsessiona per exemple veuen en la tele roba o se la veuen als famosos i pensen en vestir igual. Depèn de com vulgues triomfar però jo opine que es mes important la personalitat com per exemple tindre carisma.
    3- Penso que la gent es fixa massa en l'aspecte físic i no s'obrin, no veuen la gent per dins o com es , simplement miren a les persones per la seua apariencia fisica i aixo no vol dir res. A vore si portes la barba desfeta o les ungles llargues igual eres descuidat però em refereixo a que la gent si te veu en unes sabates de Pepito en volta de NIke pensen aquest no te estil o aquest no m'agrada.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Fixa't: són, s'obsessiona, és , més, aspecte físic, això.
      Procura ficar comes i punts. si escrius les idees en frases més curtetes et lluirà més.

      Elimina
  10. -1. S'ha canviat el pel, s'el ha fet com el d'Oriana, també s'ha comprat roba nova, amb un estil diferent i mes esportiu,maquillatge, perqué diu que és maquilla suau perquè li afavorix.
    -2. Jo crec que tinc el meu propi estil, que igual coincideix amb el de molta gent, però cada persona és un més, i cadascú el porta amb el seu toc especial, encara que hi ha persones que només que son còpies.
    -2.1. Em cuidaria mes, perquè de vegades sóc una mica deixat. Sí que crec que l'aspecte físic dels persones és important, però de vegades la gent és passa amb la importància que li dóna. Sempre és important donar una bona imatge, però de vegades la gent li dóna mes importància a l'aspecte físic que a l'interior. La personalitat és molt important, perquè ja pots ser molt guapo o guapa, que si no tens personalitat, no pots ser tu mateix.
    -3.- triar-me
    - M'ha
    - Li
    - em
    - et
    - explicar-ho
    - fer-me
    - S'ha

    ResponElimina
    Respostes
    1. Fixa't: se l'ha fet, més, són, de les persones,
      Molt bé.

      Elimina